IsmertetőMegközelítésSzállásVadászatÁrakSzobafoglalás

   ELÉRHETŐSÉGEINK:

   2655 Kisecset, Szabadság tér 9-10.
   Mobil: 06 20 9 161 - 543
   E-mail: szawa@t-online.hu

A KÖZELBEN SZÁMTALAN KIRÁNDULÁSI
ÉS SPORTOLÁSI LEHETŐSÉGEK VÁRJÁK ÖNT

A szandai Vár-hegy és környéke húszhektáros természetvédelmi terület. A romok alatt függőleges bazalt oszlopok állnak. Különösen szép a hegyoldal májusban, amikor a ritkaságnak számító seprűzanót virágzik.
Kő-, réz- és népvándorlás kori régészeti leletek is előkerültek a község környékén. A kutatók szerint Mohora neve valószínűleg arab eredetű, amiből arra következtethetünk, hogy a honfoglalás idején a magyar törzsekkel együtt érkező, kun, arab, török származású, mohamedán vallású izmaeliták telepedtek le itt. Mohora első írásos említése 1286-ból származik, szerepelt az 1332-37. évi pápai tizedjegyzékben is: már akkor saját egyházzal rendelkező község volt. Akkor Muhura és Muhara alakban írták a falu nevét. A XIV. században bizonyos Mihály mester volt itt a földbirtokos. Mohora kiemelkedő Mikszáth-emlékhely, hiszen az író apósa, Mauks Mátyás a falu földesura volt. Az evangélikus templomban kötött házasságot - másodszor is Mauks Ilonával - Mikszáth Kálmán. Mohorán töltötte gyermekkorát Tolnay Klári (1913-1998) színművésznő; a család bérlőként gazdálkodott egy itteni földbirtokon. A tiszteletére alapított emlékmúzeum ma is látogatható.
A község közelében állt a középkorban az az Oroszd nevű falu, amiről feltételezhető, hogy Könyves Kálmán idejében, a XI-XII. század fordulóján idetelepített galíciai királyi testőrök alapították.

Vendégház               Apartman               Környezet        


A szobák elrendezése:

            

A vendégház:

A vendégház 4db 2 ágyas szobából áll és egy 2 szobás apartmanból. A konyha minden igényt kielégítő felszereltségű.

A vendégházat du. 16-tól lehet elfoglalni és de. 11-ig kell elhagyni.


A vendégház konyhájában a következő eszközök állnak a segítségére:

Mosogatógép, mosógép, kerámialapos villanytűzhely, fagyasztó és hűtőszekrény.

Így Önnek több ideje marad a pihenésre, kikapcsolódásra.


                 
                         konyha                                      konyhaA vendégházat az Ön kényelméhez igazodva, modern és hagyományos bútorok ötvözésével rendeztük be.

                
                        étkező                                       folyosó


                 
                       nappali                                         szoba


                 
                      hálószoba                                   fürdőszobaTel: 06 20 9 161 543                                           Vissza a lap tetejére!                                  E-mail: szawa@t-online.hu